HÄRLIGT ÅRET-RUNT-HUS MED HÖGT LÄGE OCH STOR TOMT - VÄLÄNDAN TUNGELSTA


Högt och soligt beläget hus om ca 63 kvm med stor altan under tak. Rejäl stensatt uteplats på framsidan. Snyggt, helkaklat badrum med stor dusch och ljusinsläpp. Förberett för tvättmaskin. Eldstad med insats. Vedspis i köket. Utöver stora huset finns fina uthus om totalt ca 30 kvm fördelat på en gäststuga med liten altan, en bastubyggnad med relaxavdelning och vedeldad bastu samt en oinredd, möjlig gäststuga vid infarten. Kommunalt VA är på gång inom ca 1-2 år. Tänkbart, framtida avstyckningsbar tomt vid ny detaljplan. Nytt tak 2015. Härlig trädgård med flera olika avdelningar. Vacker natur i omgivningarna och kort promenad till badplats med strand och brygga. Bara 30 min med bil till stan. Ca 5 min med buss 848 till Tungelsta och ca 15 min till Västerhaninge som båda har all service och pendelstationer. Endast ca 45 min med buss & pendel till T-centralen.

PLANLÖSNING

Entré med stor altan som har tak och räcke. Vid husets entré finns även en stor, stensatt uteplats. Entréhall med förvaring och dörr till det fina, helkaklade badrummet. Badrummet har dusch, toalett och handfat. Här finns ett fönster som ger ljus och det är förberett för tvättmaskin.

Kök med öppen planlösning mot härlig matplats som fönster i två väderstreck. Köket har diskho, kyl/frys, förvaring, spis, fläkt och en vedspis. Mycket ljus och rymd. Innanför matplatsen finns det första sovrummet som har fönster i två väderstreck. I båda dessa rum ligger ett vackert brädgolv. Stort vardagsrum med två fönster och en eldstad med insats. Vid vardagsrummet finns även det andra sovrummet som har altandörr ut till en egen liten altan. Detta sovrum har idag en öppen portal mot vardagsrummet.

På tomten finns också tre bra uthus. En gäststuga med egen altan. En bastubyggnad med egen altan, relax och vedeldad bastu. Och även en stuga vid infarten som idag fungerar som förråd men som skulle kunna inredas som gästrum.

Haninge kommun planerar för utbyggnad av kommunalt VA till Hållsättra-Väländans ca 300 fastigheter, enligt kommunens VA-plan från 2015 är VA-utbyggnaden tänkt att vara färdig ca 2022. VA-planen finns bifogad i denna annons. Tänkbar anslutningsavgift ca 300 000 kr. Med VA-utbyggnaden kan det vara möjligt att kommunen gör en ny detaljplan med möjlighet till avstyckning av den stora tomten. Grannen har rätt att köra in till sin tomt via tomtens infart.

 

 

Fakta


Pris: 2 595 000 kr eller högstbjudande
Adress: Väländarundan 5
Fastighetsbeteckning: VÄLÄNDAN 1:71
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Kommun: Haninge
Område: Tungelsta
Postnummer: 137 93
Boarea 63 Kvm
Tomtarea 2506 Kvm
Rum: 4 rum och kök
Byggnadstyp: Enplanshus
Byggnadsår: 1969
Fasad: Träfasad
Tak: Tegelpannor 2015
Plåtarbete: Lackerad plåt
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Plintar/Krypgrund
Murstock: Murad
Fönster: Kopplade 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Tv- internetutbud: Tv-antenn. ADSL. Fiberbredband finns i området.
Uppvärmning: Direktverkande el-radiatorer och eldstäder
Vatten och avlopp: Året-runt-vatten genom föreningen. Eget avlopp med sluten tank för wc och slamavskiljare för BDT.
Taxeringsvärde totalt: 1366000 kr
Taxeringsvärde fastighet: 446000 kr
Taxeringsvärde tomt: 920000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringskod: 220
Energistatus: Ej utförd
Driftkostnad: El: 14900 kr/år
Driftkostnad: Vatten/Avlopp: 6950 kr/år
Driftkostnad: Sotning: 600 kr/år
Driftkostnad: Samfällighet: 1720 kr/år
Driftkostnad: Renhållning: 1820 kr/år
Driftkostnad: Försäkring: 1560 kr/år
Driftskostnader totalt: 27550 kr/år
Driftskostnader kommentar: I elkostnaden ingår uppvärmningen. Vatten/avlopp avser vatten till föreningen samt tömning av avloppet. Kommunal fastighetsavgift/fastighetsskatt tillkommer om 8 049 kr/år. Driftskostnaden beror på nyttjandegrad. Avloppskostnaden är beräknad på året-runt-nyttjande med 3 st tömningar/år. Areauppgift enligt säljaren. Area enligt taxeringsinfo 41 kvm.
Pantbrev: 3 st om totalt 509360 kr
Servitut: Avtalsservitut vattentäkt förmån
Servitut: Officialservitut väg last
Servitut: Gemensamhetsanläggning HANINGE VÄLÄNDAN GA:2

Kontakt


Dokument

Länkar

Intresseanmälan

Alla bilder


Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Karta