POTENTIELL TVÅA 200 M FRÅN GRÖNA LINJEN - VÄLLINGBY


OVANLIG CHANS - MISSA INTE DENNA! MÖJLIG TVÅA, SE PLANSKISS! 200 m ifrån T-bana! Optimal och välplanerad lägenhet med alla fördelar. Tjusigt fönsterparti och dubbla franska balkonger tillför ljus och rymd. Funktionellt och modernt kök ger en bekväm vardag. Social delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Generöst helkaklat badrum. Tvättstuga på samma våningsplan. Riktigt bra förening med låga avgifter som medför en trygg investering och schysst boendekostnad. De boende i föreningen har tillgång till en stor takterrass, samligslokal, övernattningslägenhet samt en biograf i huset. Gym och närlivs i föreningens hus. Runt hörnet finns även Hemköp (öppet 7-22), pizzeria och café. Smidiga förbindelser med direkt närhet till Råcksta t-bana som tar dig till City på under halvtimmen och till Vällingby bara 2 min. Här bor du med närhet till stadens alla fördelar samtidigt som du har nära till vackra promenadstråk i Grimsta naturreservat och bad i Mälaren.

PLANLÖSNING

Välkomna till en lägenhet att trivas i! Denna bostad karaktäriseras av gemytlighet och komfort. Lägenheten har genomgående ekparkett på golv och väggar i ljus kulör. Disponeras enligt följande: 

Inbjudande entréhall med plats för klädavhängning och skohylla. Gott om förvaring i klädkammaren till vänster.

Vidare in i lägenheten möts man av ett fantastiskt fönsterparti. Suverän delvis öppen planlösning mellan kök och allrum som ger utrymme för att bjuda över vänner. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn, fläkt och så slipper du handdiska för här finns diskmaskin. I anslutningen mellan köket och vardagsrummet finns plats för ett matbord. Allrummet har plats för både soffa och säng i valfri storlek. 

Möjlighet finns att göra om till en tvåa, se alternativ planlösning. 

Rymligt helkaklat badrum i stilrena färger. Utrustat med vägghängd wc, dusch, handfat och spegel och skåp. Förberett för tvättmaskin om man skulle vilja installera, annars är det smidigt att tvätta i tvättstugan som ligger på samma våningsplan.

 

BRF RÅCK16

Brf Råck16 är en äkta förening som äger marken. Föreningen förvärvade fastigheten Stockholm Vattenfallet 8 den 11/10-2013. Fastigheten är bebyggd med ett flerbostadshus, med två trappuppgångar som rymmer 231 lägenheter samt 3 lokaler. Lokalerna är uthyrda till ett gym som är öppet dygnet runt, en servicebutik och ett företagshotell. Total boarea är 13 384 kvm och total lokalarea är 1 338 kvm. Nybyggnadsår 2015. Värdeår 2015. 

Det befintliga huset uppfördes i slutet av 1950-talet och är q-märkt vilket innebär att huset inte får rivas samt att byggnadens yttre form och karaktär inte får förvanskas. Ombyggnaden har en sådan genomgripande omfattning att något direkt underhåll eller eftersatt underhåll inte föreligger. En underhållsplan ska tas fram. Belåning per kvm: 10 296 kr vilket är normalt för den här typen av förening. Årsavgift per kvm: 660 kr.

Gemensamma utrymmen finns för bl.a. barnvagnsförråd, cykelförråd, övernattningslägenhet. Intill hissarna på entréplanet finns sopsortering/hanteringsrum Till varje lägenhet hör ett förråd, vissa lägenheter har förrådet på sitt våningsplan, andra nere på entréplan. Alla våningsplan har en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Det finns ett cykelförråd på entréplan samt en grovtvättstuga på våning 2 Cykelrum och laddningsstation för rullstolar finns på plan 1 huvudentré. Föreningen har också gemensamhetslokal, ateljé, biograf och takterrass. Biografen hyrs ut gratis till filmklubben som driver biografen. 

Föreningen har tecknat ett kollektivavtal med Bredband2 och Sappa som huvudleverantörer av Bredband respektive IP-TV. Avtalet gäller 5 år och sträcker sig till mars 2023. I avtalet ingår till varje lägenheter bredband med hastighet 1000/1000 Mbit/s och nöjeskanaler. Avgiften för TV- och bredbandstjänsterna är totalt 150 kr i månaden för enskilt hushåll. Notera att i och med att det är ett kollektivavtal så går det inte att avsäga sig denna avgift.

Föreningen disponerar inga egna parkeringsplatser. Parkering finns att boka genom Stockholm Parkering i närområde. För medlemmar som har parkeringsplats i Råckstaberget finns möjlighet att via en gångtunnel gå innevägen från garaget in i huset. Fri gatuparkering i området. 

För mer information, besök gärna föreningens hemsida https://www.rack16.se/

 

RÅCKSTA

Vällingby parkstad i Råcksta är ett expansivt område som erbjuder det mesta i serviceväg samtidigt som du har närhet till fina naturområden. Som boende på Östersundsgatan 7 har du Hemköp (öppet 7.00-22.00) precis runt hörnet samt en pizzeria, sushirestaurang och ett café. För den som gillar träning har Always Fitness 24 gym i föreningens byggnad och i samma kvarter finns även Nordic Wellness och Puls & Träning. Vackra promenadstråk i naturen hittar du i Grimsta naturreservat. Längs Mälarens vatten finns massor av smultronställen att upptäcka. 

Ett strategiskt läge med direkt närhet till tunnelbanestationen Råcksta. Gröna linjen tar dig till City på 25-30 min och endast 2 min till Vällingby C som erbjuder ett påkostat innecentrum med över 100 olika butiker, restauranger, caféer, Systembolag, apotek, hotell, SATS, OKQ8 torghandel och vårdcentral. Det är heller inte långt till köpcentret Bromma Blocks som är en bra utflykt en regnig dag.

 

Fakta


Pris: 1 995 000 kr eller högstbjudande
Adress: Östersundsgatan 7, vån 7
Ägandeform: Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun: Stockholm
Område: Råcksta, Vällingby
Postnummer: 162 74
Boarea 54 Kvm
Rum: 1 rum och kök
Månadsavgift: 2731 kr/mån
Ingår i avgiften: Värme
Ingår ej i avgiften: Kostnad för el och vatten debiteras utifrån individuell förbrukning. Obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån för bredband/fiber.
Lägenhetsnr: 710
Byggnadsår: 2015
Våningsplan: 7
Hiss: Ja
Fönster: 3-glas
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning
Tv- internetutbud: Fiber 1000/1000 via Bredband2 och nöjeskanaler via Sappa ingår som obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån.
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energistatus: Utförd
Energiprestanda: 80 kWh/Kvm och år
Energiklass: C
Driftkostnad: El: 1200 kr/år
Driftkostnad: Vatten/Avlopp: 1200 kr/år
Driftkostnad: Försäkring: 1200 kr/år
Driftskostnader totalt: 3600 kr/år
Föreningens namn: Brf Råck16
Föreningens org.nr.: 769625-0369
Andelstal i brf: 0.40347 %

Kontakt


Dokument

Intresseanmälan

Alla bilder


Karta