RIKTIG TVÅA MED STOR BALKONG och EXKLUSIV KÄNSLA - NORRA DJURGÅRDSSTADEN


Den perfekta sambolägenheten näst högst upp i huset med stor balkong i soligt syd/väst-läge och utsikt över vattnet i Husarviken i Östersjön. Brygga nedanför huset. Härlig rymd i vardagsrum och kök med öppen planlösning. Kök i sober kulör med inbyggd ugn, induktionshäll, inbyggd mikro och diskmaskin. Stort helkaklat badrum med egen tvättmaskin & torktumlare. Ordentligt sovrum med förvaring. Till lägenheten hör ett vindsförråd. Garage under huset. Skyddad, grön innergård i västerläge. Runt hörnet finns matbutik, Systembolag, apotek och gym. Några minuter till Ropsten T-bana på röda linjen som tar dig till t.ex. Östermalm på 4 min & T-centralen på 9 min. Norra Djurgårdsstan har fina cykelbanor men det går också många bussar på linjerna 6, 55 & 75. Havsnära läge med stora grönområden för promenader eller löpning. Nära till såväl Stockholms Universitet som KTH.

RUMSBESKRIVNING

Esplanadhuset är designat med inspiration av sina närmsta grannar, de två befintliga tegelbyggnaderna på andra sidan Bobergsgatan. Arkitekturen samspelar med gasverkets tegelarkitektur och intentionen har varit att bevara den industrihistoria som funnits på platsen de senaste 100 åren. 

Genom säkerhetsdörr välkomnas du till denna snyggt designade lägenhet. I hallen finns plats för att hänga av ytterkläder i två garderober. Lägenheten har genomgående parkettgolv och trevlig kulör på väggarna. Njut av ett bekymmersfritt boende där allt är nytt och fräscht. 

Generöst vardagsrum och smakfullt kök från Vedum i öppen planlösning. Köksluckor i grå nyans och vitt kakel i halvstensförband ovan diskbänk. Maskinpark med rostfria vitvaror: induktionshäll, spiskåpa, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl/frys.  

Snyggt helkaklat badrum med grått klinkergolv och stora vita kakelplattor på vägg. Utrustat med dusch med glasdörrar, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork och en kombimaskin  (tvättmaskin + torktumlare). 

Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Väggar i grå kulör. Förvaringsmöjlighet i garderober. 

Härlig skyddad balkong i bästa sydvästläge. Här kan du njuta av solen, läsa en bok och dricka en kopp kaffe i lugn och ro samtidigt som du bara är ett stenkast ifrån stadens puls. 

 

BRF STOCKHOLM ESPLANAD

Brf Stockholm Esplanad är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Fastigheten består av 91 lägenheter med en total boyta om ca 6 215 kvm och lokalyta om 1 436 kvm. Föreningen disponerar 43 parkeringsplatser i garage. Garaget är uthyrt till Parkona som i sin tur hyr ut platserna till föreningens medlemmar. I garaget finns även cykelparkeringar. Förråd för barnvagnar finns i källarplan. 

Arkitektens ord: "Stockholm Esplanad har en ekologisk profil med klimatsmarta bostäder, flera gröna fasader, taken är till stor del täckta med sedum och solceller. Det finns gott om cykelplatser både inne och ute. Och gården är en grön oas som ger goda förutsättningar för lek och samvaro. Jag är övertygade att Stockholm Esplanad kommer bidra till Norra Djurgårsstaden som ett skyltfönster för hållbart stadsbyggande och en levande vital del av innerstaden." -  Mats Egelius Arkitekt SAR/MSA, Partner, White Arkitekter

 

NORRA DJURGÅRDSSTADEN

Norra Djurgårdsstaden byggs med höga ambitioner för att skapa en hållbar stadsdel med energieffektiva bostäder, effektiv lokaltrafik och bra cykelmöjligheter. Här kan du få de bästa av flera världar: sjudande gatuliv och stadens alla bekvämligheter i kombination med stora grönområden och skärgårdskänslan vid havet.

Vid lägenheten finns havsviken Husarviken med härliga stråk längs vattnet. Här kan du njuta av natur- och djurlivet i Kungliga nationalstadsparken och Lill-Jansskogen bjuder på många bra joggingspår. Hitta dina smultronställen bland det stora fritidsutbudet: spela tennis i Kungliga tennishallen, simma på GIH-badet, ta en ridlektion på Ryttarstadion eller testa inomhusklättring på Klätterverket. 

Norra Djurgårdsstaden ligger mycket stadsnära med spännande arkitektur, restauranger, caféer, matbutiker som Coop & Hemköp samt andra butiker. Ropsten T-banestation på röda linjen tar dig till Karlaplan på 4 min, Östermalmstorg/Stureplan på 6 min och T-centralen på 9 min. Du kan även ta någon av bussarna 6, 55 eller 75 till city. Du tar dig smidigt till t.ex. Stockholms Universitet eller KTH. 

 

Fakta


Pris: 3 995 000 kr eller högstbjudande
Adress: Settergatan 2, vån 3
Ägandeform: Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun: Stockholm
Postnummer: 115 48
Boarea 49 Kvm
Rum: 2 rum och kök
Månadsavgift: 3045 kr/mån
Ingår i avgiften: värme, kallvatten, basutbud TV och bredband
Ingår ej i avgiften: varmvatten debiteras utifrån individuell förbrukning
Lägenhetsnr: 15-1301
Byggnadsår: 2018
Hiss: Ja
Fönster: 3-glas
Tv- internetutbud: Com hem bredband ingår i månadsavgiften
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energistatus: Behövs ej
Driftkostnad: El: 1800 kr/år
Driftkostnad: Försäkring: 2400 kr/år
Driftskostnader totalt: 4200 kr/år
Föreningens namn: Brf Stockholm Esplanad
Föreningens org.nr.: 769632-2663
Överlåtelseavgift föreningen: 1183 kr
Pantsättningsavgift föreningen: 473 kr
Andelstal i brf: 0.8806 %

Visningar


Söndag 19 januari
13:00–13:45
Öppen visning. Anmäl dig gärna. Varmt välkommen!
Tisdag 21 januari
17:45–18:30
Öppen visning. Anmäl dig gärna. Varmt välkommen!

Kontakt


Dokument

Intresseanmälan

Alla bilder


Karta