SJÖLÄGE I SÖRMLAND 50 M FRÅN VATTNET - FORNBO FLEN


Fantastisk villa i Sörmlands hjärta ca 50 m från sjö och strand. Njut av middagar med en panoramavy över sjön Nedingen och härliga sommardagar i en grönskande trädgård. Rymlig villa i fint skick om ca 120 kvm fördelat på 4 rum och kök. Det finns också en stor vind som inte är inredd. Detta boende karaktäriseras av den storslagna sjöläget, ljuset och rymden i huset. Vackra spröjsade fönster och stora uteplatser mot sjön. En stor altan och en rejäl stensättning. Fastigheten är idag ca 1 841 kvm. Blivande sjötomt. Köpet är tänkt att avse även ca 1 000 kvm strandtomt mot sjön enligt ansökan om fastighetsreglering till Lantmäteriet vilket ger en total framtida yta om ca 2 900 kvm. Ansökan om fastighetsreglering har skickats in. Bergvärme ger låga driftskostnader. Halvön Fornbo ligger ca 3 km från Malmköping och ca 7 km från Flen. Här finns vacker natur, härliga promenadstigar i skogen, fotbollsplaner och tennisplan.

PLANLÖSNING

Välkommen till denna underbart fina villa med fantastisk utsikt över vattnet. 

Här erbjuds du ett stort vardagsrum i vinkel med panoramavy över sjön. Stort fönsterparti ger ett magiskt ljusinsläpp. Laminatgolv, målade väggar och målat tak i träpanel. I anslutning till vardagsrummet ligger det ena sovrummet. Här ligger också ett laminatgolv och väggarna är målade i en ljus kulör. 

Ett stort kök i lantlig stil med matplats med fönster mot sjön. Den maskinella utrustningen inkluderar kyl/frys, spishäll, ugn, fläktkåpa och integrerad diskmaskin. 

Helkaklat badrum med klinkergolv i stilrena kulörer. Utrustat med handfatskommod, dusch med glasdörrar, wc och ett handduksskåp. Mittemot badrummet finns ett litet tvättrum som har helkaklade väggar och klinkergolv.

Längst in i bostaden ligger de andra två sovrummen. Ett med fönster mot sjön och ett med fönster mot trädgården. Rummet mot sjön är nyligen målat i grå kulör och har en liten klädkammare med tjusiga glasdörrar. Det tredje rummet har stående bröstpanel i ljus ton och mönstrad tapet. Laminatgolv i båda rummen. 

Huset består av två delar, en fritidsdel byggd 1980 och den nya delen byggd 2007. Intill huset på ena kortsidan finns ett externt förråd, en del av förrådslängan ingår i denna fastighet. Vid köp av denna fastighet är det tänkt att köpekontraktet villkoras av att en fastighetsreglering ska ske där del av grannfastigheten avses tillföras denna fastighet genom fastighetsreglering, se markering på bifogad tomtkarta. Förrättningskostnaden står säljaren för. 

Kommunalt VA kommer att komma till området inom 1-2 år. Anslutningsavgift kommer att vara ca 200 000 kr. 

 

 

OMRÅDET

Halvön Fornbo ligger ca 3 km från Malmköping och ca 7 km från Flen. Här finns vacker natur, härliga promenadstigar i skogen, flera badplatser, båtbryggor, fotbollsplaner och tennisplan. Från Karljohansvägen har man nära till strövområden i naturen som bjuder in till hundpromenader, svamp-och bärplockning och för den hästintresserade finns många likasinnade med hästar i olika stall runt omkring. Två ridskolor finns varav en i Mellösa mot Harpsund och en utanför Flen mot Malmköping. Sörmlandsleden är trevlig att gå på en vacker dag. Utanför Flen finns en golfbana med restaurang för den som gillar att golfa.

I Malmköping finns daglig service så som matbutiker, restauranger, systembolag, hotell, vårdcentral, tandläkare, apotek samt skolor och förskolor. Här finns också ett spårvagnsmuseum, en trevlig camping med badplats att besöka sommartid och en slalombacke. Varje sommar anordnas den årliga stora Malmamarknaden med marknadsstånd, artister och tivoli. Grinda Gårdsglass är också trevligt att besöka. 

I huvudorten Flen finns ytterligare serviceutbud, större matbutiker, Jysk, Jem & Fix, uppskattade restauranger, bland annat Biliwi. För den träningsintresserade finns flera gym både i Malmköping och Flen, samt simhall i Flen. Vill man testa på högintensiv träning och en härlig gemenskap rekommenderas att besöka Flens Sport & Hälsa på Öjavägen. 

Från Fornbo tar det ca 10 min att åka in till tågstationen med bil. Tåg kan sedan tas med bekväm pendlingstid till Södertälje, Stockholm (60 min), Katrineholm, Vingåker, Eskilstuna, Västerås, Norrköping, Linköping. Till Stockholm är det ca 10 mil och tar en timme med bil. Busshållplats, ca 1 km från bostaden, som trafikeras av två busslinjer, linje 430 och 700. Linje 430 trafikerar sträckan Flen - Malmköping. Linje 700 trafikerar sträckan Vingåker - Eskilstuna, via Katrineholm, Flen och Malmköping.

I Flen finns Stenhammarskolan (F-9) och Kulturskolan (åk F-9). Här kan du lära dig att spela olika instrument, sjunga, dansa, spela teater, slöjda och spela schack. I Malmköping finns friskolan Europaskolan (åk 4-9) och Malmaskolan (åk F-6). För gymnasieelever finns Prins Wilhelm-gymnasiet med ett uppskattat lärlingsprogram. 

För den som vill upptäcka kommunen finns massor av pärlor att hitta. Ställen att besöka är bl.a. Kolhusteatern och det gamla bruksområdet i Hälleforsnäs och populära Sagostigen med barnen. En cykeltur runt Stenhammar Slott med stopp på Lida Gård för en fika, mat eller shopping. Eller varför inte Hedenlunda Slott med spa.

 

 

Fakta


Pris: 5 500 000 kr eller högstbjudande
Adress: Fornbo Karljohansvägen 62A
Fastighetsbeteckning: FORNBO 2:210
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Kommun: Flen
Område: Flen
Postnummer: 642 96
Boarea 120 Kvm
Tomtarea 1841 Kvm
Rum: 4 rum och kök
Varav sovrum: 3
Byggnadstyp: 1-plansvilla med inredningsbar vind
Byggnadsår: 1980/2010
Fasad: Stående träpanel
Tak: Plåt
Plåtarbete: Lackerad plåt
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Torpargrund/platta på mark
Fönster: 2-glas och 3-glas
Ventilation: Självdrag
Uppvärmning: Bergvärme - golvvärme & radiatorer
Vatten och avlopp: Gemensamt åretruntvatten och enskilt avlopp
Taxeringsvärde totalt: 702000 kr
Taxeringsvärde fastighet: 272000 kr
Taxeringsvärde tomt: 430000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringskod: 220
Energistatus: Ej utförd
Driftkostnad: El: 8000 kr/år
Driftkostnad: Vatten/Avlopp: 1500 kr/år
Driftkostnad: Samfällighet: 3500 kr/år
Driftkostnad: Renhållning: 1750 kr/år
Driftkostnad: Försäkring: 3500 kr/år
Driftskostnader totalt: 18250 kr/år
Driftskostnader kommentar: Utöver ovanstående driftskostnader tillkommer fastighetsavgift med ett belopp om 5 265 kr (0,75 % av taxeringsvärdet). Dock max 8 049 kr. I elkostnaden ingår uppvärmning. Taxerad yta är 54 kvm, taxeringsvärdet bygger på denna angivelse.
Pantbrev: 1 st om totalt 214218 kr
Servitut: Officialservitut va
Servitut: Gemensamhetsanläggning FLEN FORNBO GA:1

Kontakt


Intresseanmälan

Alla bilder


Karta