UNDERBAR SEKELSKIFTESDRÖM I BÄSTA SKICK 50 MIN FRÅN STOCKHOLM - STRÄNGNÄS


Unikt tillfälle måste upplevas! Det vilar onekligen något majestätiskt över den gamla postmästargården i Strängnäs äldsta kvarter. Sagolika karaktärsdrag i form av spröjsade fönster, stuckaturer, högt i tak och fiskbensparkett. Fantastisk villa och gårdshus med anor från 1800-talet med total yta om 200 kvm fördelas på 7 rum och kök. Husets hjärta, sällskapsrummet i vinkel med två burspråk i anslutning till det moderna köket borgar för underbara middagsbjudningar. Oslagbart skick med bergvärme installerat, nya radiatorer och rör samt en kylanläggning kopplad till borrhålet. Se den gedigna listan på alla gjorda förbättringar nedan. Två sovrum, wc och egen entré till nedersta planet möjliggör en uthyrningslägenhet alternativt ett perfekt utrymme för tonåringarna. Uteplats i söderläge och balkong med utsikt över takåsarna. Gästrum med två bäddar och verkstad i separat gårdshus. Belägen i historisk miljö med gångavstånd till resecentrum och tågförbindelser mot Stockholm och Eskilstuna.

RUMSBESKRIVNING

Underbar villa i bästa skick som genomgått omfattande renoveringar, bl.a. vattenburet värmesystem med nya rör, nytt tak och bergvärme.  Hela huset genomsyras av trivsamhet och en härlig atmosfär tack vare fantastiska tapeter, ekstavsparkett, marockanskt klinkergolv, stuckaturer och finsnickerier. Härlig insynsskyddad uteplats i söderläge intill huset samt balkong med utsikt över takåsar. Perfekt för dig som vill kunna ha mindre odlingar men inte sköta om en hel trädgård. 

Källarplan
Golvvärme på hela källarplanet. Den egna entrén till källaren/souterrängplanet skapar förutsättningar att kunna göra en separat lägenhet, för tonåringar eller eventuellt för uthyrning, för den som önskar. Möjligheten finns att sätta in ett litet kök för att få en mer komplett lägenhet till uthyrning.

Entré
Ytterdörr i grönt med vackert fönsterparti. Vitputsade väggar och marockanskt klinkergolv.

Sovrum 1
Stort sovrum med fönster i två väderstreck vilket ger gott om dagsljus. Två väggar är tapetserade i en ljusgrå mönstrad nyans och två väggar är vitmålade. Nytt parkettgolv. Här inne finns en liten alkov och garderober. Stor klädkammare med garderober som ger optimal förvaring. 

Sovrum 2
Ljusgrå mönstrad tapet och nytt parkettgolv. Här finns plats för säng, fåtölj/mindre soffa och förvaringsmöbel/skrivbord.

Gäst-wc 
Toalettstol och handfat.

Tvättstuga
Helkaklad tvättstuga där klinkergolvet från hallen fortsätter in. Här finns en pelare med tvättmaskin och torktumlare, diskho med två skåp samt duschhörna med glasdörrar. Varmvattenberedare samt ingång till bastun.

Bastu
Bastu med plats för upp till fyra personer.

Mellanplan 

Entré
Entré med ingång från ena kortsidan av huset. Mindre hall med ett förråd/skafferi i direkt anslutning till köket.

Kök
Underbart kök i lantlig stil. Skåpinredning i ockragul färg och frästa spegelluckor. Bänkskiva med nedsänkt diskbänk i klassisk modell. Stänkskydd i liggande halvförbandssättning som för tankarna till en tegelvägg. Induktionshäll 80 cm bred (2017) och fläktkåpa (2017) är hörn placerat, ugn i högskåp, inbyggd mikro, en kyl (2015) samt delad kyl/frys (2015) och diskmaskin (2016), allt i vitt. Köksö i ek placerat vid fönster med skåp på ena sidan och plats för barstolar på den andra sidan. Marockanskt klinkergolv i matchande kulör och vitmålade väggar. I direkt anslutning ligger matplatsen som skiljs av med en vikdörr.

Vardagsrum
Stort vardagsrum i vinkel med två burspråk som ger ljusinsläpp från två väderstreck. Rummet är 30 kvm + middagsdelen.Vackert fiskbenmönstrad stavparkett på golvet och blomstrande tapeter i gul kulör som matchar med köket. Vardagsrummet har en matplatsdel som ligger i direkt anslutning till köket och har en trevlig utsikt över Ugglans park. Den förhöjda takhöjden i rummet i kombination med burspråken skapar en härlig atmosfär och rymd åt rummet.

Arbetsrum/Gästrum
Trevligt rum med platsbyggd säng och garderober med ursprungliga spegeldörrar. Ingång till gästtoaletten.

Gästtoalett
En liten toalett, placerad intill gästrummet. Pärlspånt på väggar och klinker på golvet.

Övre plan 

Allrum
En svängd trappa med ursprungligt runt fönster tar dig upp till övre plan. Stort härligt allrum där man kan möblera med sköna soffor och slappa framför tv:n eller i fåtöljen med en bra bok. På golvet ligger ett massivt trägolv. Här finns även mindre förråd och fönster i två väderstreck som släpper in dagsljus.

Stora sovrummet
Stort härligt sovrum med snedtak och två fönster. En hel vägg med platsbyggd skjutdörrsgarderob med två spegeldörrar. Plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Ljusa tapeter och massivt trägolv.

Mindre sovrum
Detta sovrum ligger i sydväst och har platsbyggda garderober. Utgång till balkong med en pittoresk utsikt över takåsarna och kullerstensgatorna i Strängnäs äldre välbevarade kvarter samt Domkyrkotornet. Elmanövrerad markis.

Badrum
Stort badrum med med vattenburen golvvärme och kaklade väggar och snedtak. Dubbla tvättställ med kommod och spegelskåp med belysning, duschhörna med dörrar i klarglas, wc-stol och en bidé. Platsbyggt förvaringsskåp, spotlights och fönster.

Gårdshuset 
Gästrum med två bäddar i separat gårdshus. Egen ingång, isolerat och ny el. I gårdshuset finns även ett förrådsutrymme och en liten verkstad för prylar.

 

RENOVERINGAR

2018: Målning och tapetsering av flera rum.
2017: Nytt yttertak: Tegelpannor, papp och läkt.
2017: Fiber
2017: Ny elcentral och jordfelsbrytare.
2017: Nya markiser på mellan- och övre plan.
2016: Nytt vattenburet värmesystem på mellan- och övre plan. AC-anläggning är kopplat till borrhålet.
2016: Bergvärme, borrdjup 200 m.
2016: Nyuppfört gästrum i förrådsbyggnaden med egen ingång, isolerat och ny el.
2016: Cykelförråd
2016: Markis över balkongen samt nytt trägolv.
2015: Utvändig målning av fasad, fönster, foder och vindskivor.
2015: Stenlagd uteplats.
2015: Förrådsbyggnad med klinkergolv och ny invändig panel och platsbyggda hyllor.
2015: Nya ytterdörrar.
2015: Renovering av entréplan med nya golv, målning och tapetsering.
2015: Helkaklad tvättstuga med dusch.
2015: Ny trappbeklädnad.
2015: Klinkergolv i kök.

Av tidigare ägare:
2006: Badrum på övre plan.
2006: Kök.

 

STRÄNGNÄS

Strängnäs är en mycket vacker stad vid Mälaren med anor från forntiden. Signifikant för Strängnäs är den vackra domkyrkan och väderkvarnen. Mäster Lars Gränd är en del av de äldre pittoreska kvarteren med idyllisk bebyggelse på Kyrkberget. Njut av nybryggt kaffe och hembakat bröd på café Grassagården, en av få borgargårdar i Sverige som står kvar på sin ursprungsplats sedan 1600-talet. Sommartid är det trevligt att äta Slagsta-glass i småbåtshamnen, tävla i minigolf och avsluta med mat på någon av de mysiga restaurangerna. Den årliga Strängnäs marknad och konserter i Uggleparken är några av de uppskattade evenemang som arrangeras. 

Strängnäs gymnasium är Sveriges näst äldsta och Strängnäs har gott renommé som en utbildningsstad. Många ungdomar flyttar till Strängnäs för att gå på den populära Europaskolan. Här finns det många olika skolor att välja mellan till barnen, bl.a. Vasaskolan, Strängnäs montessoriskola och friskolan Asken. 

Idrotten är viktig i Strängnäs. Det planeras nu för nya idrottsanläggningar och längs Mälaren finns fina promenad- och löpspår. Nära villan finns det populära gymmet BalanZe och Thomasbadet. Bures box kan rekommenderas för dig som vill träna funktionell träning och få en härlig gemenskap och vänner på köpet. Golf, ridning och ishockey är andra populära sporter som erbjuds i Strängnäs. 

Perfekt pendlingsläge! Till Stockholm är det 60 min på motorvägen och till Eskilstuna ca 20 min. Från huset är det gångavstånd till nya resecentrum med dubbelspår där tåget tar dig till Stockholm på 50 min. Fri gatuparkering i Strängnäs, dock gäller p-skiva på vissa gator.

Strängnäs är i stark utveckling och här växer ständigt nya områden. I centrum finns det galleria Präntaren med livsmedelsbutik, klädaffärer, bokhandel, restauranger och caféer. Nyligen öppnade Espresso House ett mysigt café i centrum. Utanför Strängnäs finns köpcentret Solberga med stort utbud av större butiker och restauranger. Nära till expansiva områden med Eskilstuna logistikpark 15 min iväg och 40 min till Scania Södertälje.

 

Fakta


Pris: 6 995 000 kr eller högstbjudande
Adress: Mäster Lars gränd 7
Fastighetsbeteckning: SKOMAKAREN 2
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Kommun: Strängnäs
Område: Strängnäs
Postnummer: 645 30
Boarea 191 Kvm
Tomtarea 218 Kvm
Rum: 7 rum och kök
Varav sovrum: 5
Byggnadstyp: 1,5-plansvilla med suterrängplan
Byggnadsår: 1935
Fasad: Stående träpanel
Tak: Tegel
Plåtarbete: Lackerad plåt
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fönster: 2-glas och 3-glas i burspråk
Ventilation: Självdrag och mekanisk frånluft
Tv- internetutbud: Fiber
Uppvärmning: Bergvärme
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp
Taxeringsvärde totalt: 3470000 kr
Taxeringsvärde fastighet: 2420000 kr
Taxeringsvärde tomt: 1050000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringskod: 220
Energistatus: Utförd
Energiprestanda: 94 kWh/Kvm och år
Energiklass: D
Driftkostnad: Värme: 23762 kr/år
Driftkostnad: Vatten/Avlopp: 7497 kr/år
Driftkostnad: Renhållning: 2315 kr/år
Driftkostnad: Försäkring: 5500 kr/år
Driftskostnader totalt: 39074 kr/år
Driftskostnader kommentar: Uppvärmning inkluderar hushållsel. Ev. kostnader för gemensamhetsanläggningen delas mellan de båda fastigheterna. Kommunal fastighetsavgift(fastighetsskatt) tillkommer om ca 8 049 kr/år
Pantbrev: 6 st om totalt 5865000 kr
Servitut: Gemensamhetsanläggning STRÄNGNÄS SKOMAKAREN GA:1

Kontakt


Intresseanmälan

Alla bilder


Utsikt över takåsarna från balkong i söderläge

Utsikt över takåsarna från balkong i söderläge

Entré nedre plan

Entré nedre plan

Tvättstuga och bastu

Tvättstuga och bastu

Sovrum nedre plan

Sovrum nedre plan

Sovrum nedre plan

Sovrum nedre plan

Gästbäddar i gårdshuset

Gästbäddar i gårdshuset

Den mysiga uteplatsen och balkong i söderläge

Den mysiga uteplatsen och balkong i söderläge

Entréplan

Entréplan

Övervåning

Övervåning

Sutterängplan

Sutterängplan

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Karta