Säljarens bilder

UNDERBART HUS MED SJÖUTSIKT & ANOR FRÅN 1800-TALET I FORNBO - FLEN, SÖDERMANLAND


KOMMANDE FÖRSÄLJNING - Sjöutsikt och högt läge på en av områdets bästa tomter. Med anor från 1800-talet får huset en speciell charm med torpkänsla; lägre takhöjd, allmogedörrar, breda golvtiljor och detaljer som dörr och beslag. Kaffet dricks bäst på entrésidans veranda i morgonsolen. På sjösidan finns en altan att spendera härliga sommarkvällar på med magiska solnedgångar. Stort bondköket med såväl elspis som järnspis som sprider en härlig värme. Vardagsrum med eldstad och braskamin. Sydvästvänd naturtomt på dryga 3300 kvm. Här finns gott om plats för den som vill anlägga trädgårdsland och ha flera uteplatser antingen i sol eller skugga. Passar såväl par som vill ha möjlighet att bjuda in gäster för övernattning eller en barnfamilj som behöver många sovrum. Halvön Fornbo ligger ca 3 km från Malmköping och ca 7 km från Flen. Här finns vacker natur, härliga promenadstigar i skogen, fotbollsplaner och tennisplan. Annonsen kommer uppdateras med fler bilder. Anmäl ditt intresse redan nu!

PLANLÖSNING

Vackert hus med historia från 1800-talet. En tillbyggnad har gjorts under tidiga delen av 1900-talet. Huset mäter ca 125 kvm fördelat på fem rum och kök.  

På entrésidan finns en gemytlig veranda. In till huset välkomnas du genom charmig allmogedörr i grönt. I hallen finns gott om plats för förvaring och redan här glimtar du sjöutsikten. Kliv in på de breda plankgolven och känn dig hemma. 

På nedre planet finns ett bondkök med plats för stora middagssällskap. Köksinredning i funkisstil med tjusiga snedställda överskåp. Två spisar; järnspis och elspis. 

Vidare finns ett stort vardagsrum med eldstad och braskamin. Även detta rum är väl tilltaget och rymmer plats för många människor och trevliga stunder.  

Det nuvarande gästrummet på nedre plan har tvättmöjlighet med handfat idag. Detta rum skulle potentiellt kunna göra sig bra som badrum.  

Övre plan har en möblerbar hall, två stora sovrum och ett mindre samt gott om garderober och förvaringsskåp.

Huset är redan nu mycket charmigt, men kan här och var behöva viss ytrenovering. För rätt köpare finns möjligheten att göra huset och tomten till ett riktigt drömboende. 

Kommunalt VA kommer att komma till området inom 1-2 år. Anslutningsavgift kommer att vara ca 200 000 kr. 

 

 

OMRÅDET

Halvön Fornbo ligger ca 3 km från Malmköping och ca 7 km från Flen. Här finns vacker natur, härliga promenadstigar i skogen, flera badplatser, båtbryggor, fotbollsplaner och tennisplan. Från Karljohansvägen har man nära till strövområden i naturen som bjuder in till hundpromenader, svamp-och bärplockning och för den hästintresserade finns många likasinnade med hästar i olika stall runt omkring. Två ridskolor finns varav en i Mellösa mot Harpsund och en utanför Flen mot Malmköping. Sörmlandsleden är trevlig att gå på en vacker dag. Utanför Flen finns en golfbana med restaurang för den som gillar att golfa.

I Malmköping finns daglig service så som matbutiker, restauranger, systembolag, hotell, vårdcentral, tandläkare, apotek samt skolor och förskolor. Här finns också ett spårvagnsmuseum, en trevlig camping med badplats att besöka sommartid och en slalombacke. Varje sommar anordnas den årliga stora Malmamarknaden med marknadsstånd, artister och tivoli. Grinda Gårdsglass är också trevligt att besöka. 

I huvudorten Flen finns ytterligare serviceutbud, större matbutiker, Jysk, Jem & Fix, uppskattade restauranger, bland annat Biliwi. För den träningsintresserade finns flera gym både i Malmköping och Flen, samt simhall i Flen. Vill man testa på högintensiv träning och en härlig gemenskap rekommenderas att besöka Flens Sport & Hälsa på Öjavägen. 

Från Fornbo tar det ca 10 min att åka in till tågstationen med bil. Tåg kan sedan tas med bekväm pendlingstid till Södertälje, Stockholm (60 min), Katrineholm, Vingåker, Eskilstuna, Västerås, Norrköping, Linköping. Till Stockholm är det ca 10 mil och tar en timme med bil. Busshållplats, ca 1 km från bostaden, som trafikeras av två busslinjer, linje 430 och 700. Linje 430 trafikerar sträckan Flen - Malmköping. Linje 700 trafikerar sträckan Vingåker - Eskilstuna, via Katrineholm, Flen och Malmköping.

I Flen finns Stenhammarskolan (F-9) och Kulturskolan (åk F-9). Här kan du lära dig att spela olika instrument, sjunga, dansa, spela teater, slöjda och spela schack. I Malmköping finns friskolan Europaskolan (åk 4-9) och Malmaskolan (åk F-6). För gymnasieelever finns Prins Wilhelm-gymnasiet med ett uppskattat lärlingsprogram. 

För den som vill upptäcka kommunen finns massor av pärlor att hitta. Ställen att besöka är bl.a. Kolhusteatern och det gamla bruksområdet i Hälleforsnäs och populära Sagostigen med barnen. En cykeltur runt Stenhammar Slott med stopp på Lida Gård för en fika, mat eller shopping. Eller varför inte Hedenlunda Slott med spa.

 

 

Fakta


Pris: 3 000 000 kr eller högstbjudande
Adress: Fornbo Karljohansvägen 70
Fastighetsbeteckning: FORNBO 2:39
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Kommun: Flen
Område: Flen
Postnummer: 642 96
Boarea 125 Kvm
Tomtarea 3361 Kvm
Rum: 5 rum och kök
Varav sovrum: 4
Byggnadsår: 1800
Fasad: Stående träpanel
Tak: Betongpannor
Stomme: Timmerstomme
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Torpargrund
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag
Uppvärmning: Luftvärmepump, braskamin, järnspis samt direktel vid behov.
Vatten och avlopp: Gemensamt åretruntvatten och enskilt avlopp
Taxeringsvärde totalt: 898000 kr
Taxeringsvärde fastighet: 473000 kr
Taxeringsvärde tomt: 425000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringskod: 220
Pantbrev: 2 st om totalt 286700 kr
Servitut: Gemensamhetsanläggning FLEN FORNBO GA:1

Kontakt


Intresseanmälan

Alla bilder


Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Säljarens bilder

Karta